pianostemmer

pianostemDe pianostemmer, een klassiek technisch en avontuurlijk beroep

Uw piano heeft regelmatig onderhoud nodig van een pianostemmer. Door veranderingen in de luchtvochtigheid (door bijv het weer) ontstemt de piano steeds weer. Bij een onderhoud van twee keer pianostemmen per jaar blijft de piano aardig in conditie. Daarnaast kan het helpen de luchtvochtigheid in de gaten te houden en eventueel maatregelen te treffen. Het meten van de luchtvochtigheid kan met een hygrometer . Ideaal is een luchtvochtigheid tussen de 50 en 70 %.

Veel huizen zijn ’s winters te droog. Een piano kan dan zelfs scheuren in het stemblok krijgen of loszittende stempennen. In dat geval kan een luchtbevochtiger helpen. De pianostemmer is de eerste die op tijd dit soort signalen waarneemt.

Een goedkoop alternatief is een hydroceel. Die hangt in de piano en moet ’s winters soms om de twee weken gevuld worden. Ook hierbij kan de pianostemmer behulpzaam zijn.

Pianostemmen doe ik in heel Noord-Holland en kost €70,- per keer. Dit is inclusief kleine reparaties, maar exclusief parkeerkosten. Ik volgde de opleiding pianostemmer aan de Streekschool Amsterdam en studeerde af in 1990. Sindsdien ben ik werkzaam als zelfstandig ondernemer en heb ook freelance gewerkt voor verschillende bedrijven als Christofori te Amsterdam, Hugo de Jong te Alkmaar, Moeskops Muziek te Hoorn en Evert Bos te Bodegraven. In deze bedrijven heb ik ook volledige piano revisies gedaan. Ik ben dan ook niet alleen pianostemmer, maar ook reparateur.

06-15430881

piano door mij gereviseerd en van decoratieve elementen voorzien

19-9 2012a

1 Reactie op “pianostemmer
  1. Erika Post schreef:

    Hoi Karen, allereerst voor jou en de jouwen een heel goed nieuw jaar!! Ik zou je willen vragen of we een afspraak kunnen maken om mijn piano te stemmen op vrijdag 8 of nog beter, zaterdag 9 of zondagochtend 10 april. Ik heb nl een huisconcert (je) op zondagmiddag 10 april. Er komen een violist en een pianist een soort try out doen van een concert. Je snapt dat de piano dan goed moet klinken.. Zou je mij een berichtje kunnen sturen?

    heel vriendelijke groet, Erika Post, Lyceumstraat 54 , alkmaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.